HASZNOS TUDNIVALÓK VÁSÁRLÁS ELŐTT

Missing

MIRE ÉRDEMES FIGYELNI DESZKA VÁLASZTÁS ELŐTT?

Tapasztalataink szerint a kezdő felhasználó számára előny egy minél szélesebb deszka (a stabilitása miatt), viszont pár nap használat után – a rutin megszerzését követően – hátránnyá válhat, ugyanis minél szélesebb (és hosszabb) egy deszka, annál lomhább vagy nehezebben kezelhető, irányítható. Egy biciklis hasonlattal élve, háromkerekű biciklin ugyan könnyebb megtanulni biciklizni, de jókat kétkerekűvel lehet gurulni. Véleményünk szerint tehát érdemes rászánni azt a pár napot és párszor inkább a vízben landolni, mint később kínlódni egy ”úszó szigettel”.

Mi a különbség a 200-300e Ft-os deszka és a Miénk között?
Deszkáink rendelkeznek minden olyan tulajdonsággal, amit az általános szabadidős elfoglaltságok (pl. strandolás, túrázás, jógázás) megkövetelnek. Szerkezetüket tekintve kimondottan merevek, nem törnek meg még 140kg alatt sem és szépen egyenesben tarthatók, könnyen irányíthatók. Nem valók ugyanakkor versenyzésre és hullámlovaglásra sem. Az ezekre alkalmas, jóval drágább deszkák mind rendelkeznek valamilyen extra tulajdonsággal, amelyekre egy átlagos felhasználónak valójában nincs szüksége.
További árkülönbséget okozó tényező még, hogy a SUP – újdonsága miatt – luxus terméknek minősül a legtöbb kereskedő kínálatában.

A választásnál érdemes szem előtt tartani, hogy a deszka egyenes irányban való haladását segíti, ha a szkegen kívül két “kis szkeg” (fin) található a deszka hátulján.

STAND UP PADDLE FELFÚJÁSA ÉS LEERESZTÉSE
Egy SUP-ot felfújni 1.0 bar-ra kb. 5 perc, ami csalogatóan hangzik, de 5 perc folyamatos pumpálástól nagyon-nagyon el lehet fáradni. Sokan nem is tudnak 5 percig folyamatosan pumpálni, főleg úgy, hogy a végén egyre nehezebb (mikor máskor? : ) )
Szóval a valóságban egy SUP-ot felfújni 5x 1 perc, ami kb 10-15 percet vesz igénybe a pihenőkkel együtt.

A kétutas pumpa az elején jól jön, de amikor elkezd nőni a nyomás, érdemes a pumpát normál egyutas állásba fordítani és úgy befejezni a pumpálást (a növekvő nyomást könnyebb egy lefelé irányuló nyomással legyőzni, mint egy felfelé irányuló húzó mozgással).

Minél jobban fel van fújva, annál stabilabb a SUP és annál jobb a siklás minősége!

A SUP leengedéséhez meg kell nyomni erősen a szelepet és a levegő magától távozik. A tömör összehajtáshoz és a maradék levegő kiszorításához a szeleppel szembeni oldaltól kiindulva kell elkezdeni az összehajtást, végül pedig a pumpa OUT oldalára szerelve a csövet, teljesen ki lehet szívni a levegőt a deszkából.
TIPP: a leeresztéshez használd a pumpa csövét, azaz abban a pillanatban, amikor betekered a csövet a SUP leenged!.

SZERVIZKULCS
Előfordulhat, hogy a szelepnél szökik a levegő. Ilyenkor egy negyed fordulattal el kell fordítani a szelepet a termékhez mellékelt kulcs segítségével. Soha ne csavarjad ki a szelepet, ha a SUP fel van fújva!

JAVÍTÁS
Ha lyuk keletkezne a stand up paddle falán, a méretre vágható javítólap és egy MEK típusú nyomásálló ragasztó segítségével a sérülés kijavítható. Ha egy picit is úgy érzed, hogy a javítást szakemberre bíznád inkább, akkor keress minket bátran.© 2020 - tanulobicikli.hu - Minden jog fenntartva